Četrnaestogodišnji Stefan Tomović, učenik osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, juče je bio najvrijedniji u organizovanoj akciji čišćenja izletišta na Jasikovcu.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine, učenici gradskih osnovnih škola učestvovali su u jednoj od dvije akcije Opštine Berane – čišćenja zelenih površina.

„Zajedno sa profesorima i drugovima iz škole učestvovao sam u akciji čišćenja Jasikovca. Bilo je zanimljivo i drugačije iskustvo. Dopada mi se da dođem ovdje jer je priroda jako lijepa. Odlično je za igru i družnje“, priča Stefan.

Djeca koja su dala svoj doprinos akciji, bila su oslobođena nastave u petak. Stefan se pokazao kao najuspješniji, sakupivši najviše otpada u džaku.

„Juče sam trebao da odgovaram kako bi popravio ocjene jer se bliži kraj školske godine. Međutim, nije mi žao što sam umjesto toga dao svoj skromni doprinos očuvanju okoline“, kaže nam on i dodaje kroz osmijeh da ocjene mogu da sačekaju ponedeljak.

Stefan je pokazao je svojim primjerom svima, uključujući i one mnogo starije, kako se treba odnositi prema životnoj sredini.