Iz štampe je izašla knjiga „Narodna biblioteka – Dr Radovan Lalić“, u okviru izdavačke djelatnosti JU „Centar za kulturu“ Berane. Riječ je o značajnom naslovu koji će čitaoce informisati o ovom hramu knjige sa bogatom istorijom.

Centar za kulturu objavio knjigu o biblioteci  dr Radovan Lalić

Knjiga je štampana sa prevodom na ruski i engleski jezik i važan je informator o ulozi i značaju ove biblioteke, njenom istorijatu, knjižnom fondu,  kadrovima,  modernizaciji, o izdavačkoj  djelatnosti i brojnim drugim informacijama, koje je napisala direktorka Centra za kulturu Slobodanka Ivanović, saopšteno je iz ove ustanove.

Za fotografije se pobrinula Ana Tomović, dizajn Irvin Masličić, a za štampu „Pegaz“ iz Bijelog Polja.

Hronološki, sve  od korijena Narodne biblioteke „Dr Radovan Lalić“ koji sežu do manastirskih biblioteka , manastira  Šudikova i Đurđevi Stupovi (koji su bili riznice znanja i centri duhovnosti i kulture), preko 1948.godine kada je Biblioteka grada raspolagala sa 1.000 naslova, pa do danas kada imamo savremenu biblioteku sa 27.839 naslova, pristup internetu, savremenu čitaonicu i stručni kadar, možete naći na stranicama ove knjige.

Uprkos tome da savremena tehnologija nastoji da biblioteke izmjesti na margine života, one opstaju i ostaju jer su svevremene i ništa ne može zamijeniti značaj knjige što potvrđuje i ovaj rukopis, navode iz Beranskog Centra za kulturu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *