Titulu najuspješnijeg sportiste Berana, u kategoriji juniora, u 2018. godini prema odluci stručnog žirija iz našeg grada ponio je bivši rukometaš Ivangrada, a od ove sezone Rudara iz Pljevalja, Nemanja Đurašković.

Nemanja ima devetnaest godina, osnovnu i srednju školu je završio u Beranama. Rukometom se bavi od dvanaeste godine i član je juniorske reprezentacije Crne Gore. Prve korake je napravio u RK „Ivangrad“, gdje je prošao sve kategorije od petlića do prvog tima.

BUDUĆNOST BERANSKOG SPORTA: Rukometaš Nemanja Đurašković

O čemu smo razgovarali sa Nemanjom za serijal „Budućnost beransog sporta“ pročitajte u nastavku.

Kako je došlo do toga da treniraš rukomet?

N.Đ.: Na nagovor roditelja, odnosno majke, koja se takođe u mladosti bavila rukometom, počeo sam da treniram ovaj sport.

Ko je uočio tvoj talenat?

N.Đ.: Čovjek koji je zalužan za to je trener mađih kategorija u Ivangradu, Suad Skenderović. Moji drugovi i ja smo mnogo naučili od njega. Veliki je njegov doprinos da se izgradim kao rukometaš na poziciji – lijevi i srednji bek. Kasnije sam napredovao zahvaljujući trenerima Mikiju Novoviću i Mirku Anđiću.

BUDUĆNOST BERANSKOG SPORTA: Rukometaš Nemanja Đurašković

Najveći uspjeh u tvojoj karijeri?

N.Đ.: Sa Ivangradom smo bili prvaci pionirske i kadetske lige Crne Gore, a trijumfovali smo i na međunaradnom turniru u Kraljevu.

Kako si ušao u juniorsku reprezentaciju?

N.Đ.: Osvajanjem pionirske lige, uslijedio je poziv od selektora. Od tada sam stalni član reprezentacije Crne Gore, zajedno sa bivšim saigračima iz Ivangrada i drugovima Lukom Došljakom i Đorđijem Folićem.

BUDUĆNOST BERANSKOG SPORTA: Rukometaš Nemanja Đurašković

Kako se postaje uspješan sportista?

N.Đ.: Dosta stvari utiče na karijeru sportiste. Kroz jedan ozbiljan rad i odgovoran odnos prema treninzima može se doći do uspeha. Naravno u granicama sportskog života uvijek se nalazi vremena za druženje sa prijateljima, djevojkom i naravno sa svojom porodicom.

Danas si član Rudara iz Pljevalja koji igra u prvoj ligi, kakvi su tvoji utisci do sada?

N.Đ.: Klub je odlično organizovan, treninzi su dobri, ima dosta mladih igrača koji su članovi reprezentacije. Sve u svemu Pljevalja su lijep grad, a Pljevljaci su sjajni domaćini.

BUDUĆNOST BERANSKOG SPORTA: Rukometaš Nemanja Đurašković

Šta je to što bi želeo da ostvariš u nastavku karijere?

N.Đ.: Prije svega ja volim ovo što radim i to je rekao bih ostavrenje nekog mog sna.Volio bih jednog dana da igram za Vardar iz Skoplja i naravno u Ligi šampiona.

Uzor?

N.Đ.: To je svakako sjajni Majk Hanson.

Šta bi poručio nekim novim klincima koji tek počinju da se bave sportom?

N.Đ.: Mislim da je najvažnije da vole taj sport koji treniraju, slušaju svog trenera, kao i da daju sve od sebe i nikada ne odustaju.

BUDUĆNOST BERANSKOG SPORTA: Rukometaš Nemanja Đurašković

Autor:

Nikola Urošević