Kako je briga o našim najmlađim sugrađanima od suštinskog značaja za razvoj i unapređenje kvaliteta života u našem gradu, Opština Berane je, i ove godine, obezbijedila besplatne udžbenike za sve đake od prvog do devetog razreda osnovnih škola na teritoriji naše opštine. Kompleti udžbenika osnovcima će biti uručeni u ponedeljak, 2.septembra.

Svjesni raznih problema na koje nailaze roditelji početkom školske godine, zbog loše socijalne situacije u Crnoj Gori,  smatramo da će besplatna dodjela udžbenika značajno rasteretiti porodične budžete.

Ponosni smo što šestu godinu zaredom, besplatnom dodjelom udžbenika, stvaramo preduslove za bolju perspektivu i život naših građana, a posebno nam je drago što su rukovođene primjerom Opštine Berane i druge opštine u Crnoj Gori započele sa besplatnom dodjelom udžbenika.

Nastojimo da odgovornim i ozbiljnim pristupom učinimo život naših građana boljim, uprkos naslijeđenim problemima koje kao opština imamo, pa ćemo sa ovakvim i sličnim mjerama socijalne politike nastaviti i u narednom periodu.

Svim učenicima koji počinju školsku godinu, a posebno đacima prvacima, želimo srećan polazak u školu, da vrijedno uče i nižu uspjehe, da grade osjećaj zajedništva sa svojim vršnjacima i nastavnicima i tako daju doprinos budućem razvoju naše opštine i grada.