Fudbaleri Berana (futsal) osvojili su zlato na 56. MOSI – Sokolac 2019, i to posle petanest godina. Oni su večeras u finalnoj utakmici savladali ekipu Pljevalja sa 2:1.

Do velikog uspjeha naš tim golovima su doveli Đuro Milanović i Vojo Bojović, koji je inače i najbolji strijelac takmičenja sa osam postignutih golova. Ne smijemo zaboraviti ni Lazara Ćulafića, koji je danas imao nekoliko prilika da uveća prednost naših fudbalera.

U konkurenciji devetanest gradova sa područja Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, ekipa Berana je nadmoćno osvojila zlatnu medalju savladavši protivnike bez primljenog gola. Pred Berancima redom su u grupi padali timovi iz Srebrenice, Nove Varoši i Požege.

Na putu do zlata su, potom, savladali u polufinalu tim iz Plužina da bi, najzad, u finalu pred našim momcima morali da se poklone futsaleri iz Pljevalja.

„Posle prošlogodišnjeg poraza u finalu MOSI u Priboju, iskupili smo se ove godine osvajanjem zlata. Moram istaći da smo posle petnaest godina uspjeli u tome“, kazao je trener Rajko Dabetić i podjsetio da su poslednji put futsaleri slavili u finalu 2004. godine.

Osvajači zlatne medalje i velikog trofeja 56. MOSI – Sokoloca 2019 su: Nikola Čojbašić, Igor Asanović,Miloš Radunović, Nemanja Novović, Ivan Asanović, Lazar Ćulafić, Miljan Lutovac, Bojan Jokanović i Rajko Dabetić.

Trener je pomenuti Dabetić.