„Poštovanim vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve Episkopu Budimljansko-nikšićkom gospodinu Joanikiju, povodom predstojećeg Praznika, dana rođenja Gospoda i Spasa našeg Isusa Hrista, upućujem čestitku  i pozdravljam  najradosnijim hrišćanskim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!

Draga braćo u Hristu “Rođenje Hristovo, i radost koju nam Božić donosi, moralo bi biti i povod da se svaki od nas zagleda u sebe: da sagleda koliko u sebi ima ljubavi za druge ljude i svijet u cjelini, da preispita svoju spremnost na žrtvu radi opšteg dobra i blagostanja, da se pokajnički podsjeti na sve svoje grijehe i da oprosti drugima, da u ovom vremenu, vremenučovjekobogova, poroka i bezakonja, sav um svoj i srce svoje okrene Bogočovjeku da bi se, kao i On, obukao u Božansku svjetlost. Jer, samo takvi možemo biti dostojni imena i vjere u Onoga čije rođenje slavimo.

Neka, svima vama, rođenje Hristovo bude na zdravlje, radost, ličnu i porodičnu sreću, na ljubav i mir, na slogu i svako istinsko dobro, na prosvećenje, preobraženje, duhovni preporod i uzrastanje u vjeri, nadi i ljubavi. Neka se oganj badnjaka koje ložimo u noći dolaska Sina Božijeg među ljude, razgori u srcu svakog od vas, i neka svjetlost njegovog plamena obasja duše vaše i taj sjaj u njima ostane u sve dane života vašega, da svijetli kroz djela vaša, kroz vašu dobrotu, čovjekoljublje i rodoljublje, i kroz sve drugo što je plod uma i ruku vaših. Mi vjernici Srpske Pravoslavne Crkve u ove dane Hristovog rođenja šaljemo svima  vama našim komšijama koji nijesu pravoslavne vjere poruke ljubavi, mira i tolerancije.I neka tako bude dok je svijeta i vijeka.Amin.

Hristos se rodi!

Vaistinu se rodi! “, navodi se u božićnoj čestitki predsjednika SO Berane Gorana Kikovića.

print