Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić čestitao je njegovom preosveštenstvu episkopu Budimljansko – nikšićkom G. Joanikiju, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima Božić.

Božićna čestitka predsjednika opštine Berane

„Vaše preosveštenstvo, episkope Budimljansko – nikšićki G. Joanikije, Vama, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima čestitam najradosniji hrišćanski praznik Božić.

U vremenu velikih izazova za naš narod, želim da Božić učvrsti slogu i donese snažnu vjeru u zajedništvo i solidarnost. Tako zajedno možemo da gradimo bolju i sigurnu budućnost za sve.

Neka nam svima praznik Hristovog rođenja da mira, ljubavi, tolerancije i snage da prevaziđemo nametnute razlike među nama, a da predlagači i donosioci zavađujućeg zakona odmah promijene odluku i vrate u normalu život našeg naroda, kako bi stvorili novu nadu za ljepšim društvenim ambijentom.

Sa željom da praznik provedemo u miru, radosti i ljubavi u krugu najbližih, njegujući zajedništvo i slogu, a našim sugrađanima koji ne slave, želim da bezbrižni osjete toplinu praznika, pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom – Mir Božji, Hristos se rodi!“, navodi se božićnoj čestitki predsjednika opštine Berane Dragoslava Šćekića.