Na državnom prvenstvu u boksu nastupili su bokseri Radničkog iz Berana koji su ostvarili zapažen uspjeh osvojivši četiri zlatne, osam srebrnih i četiri bronzane medalje čime su u generalnom plasmanu osvojili ubjedljivo prvo mjesto.

U Bijelom Polju je proteklog vikenda održano pojedinačno prvenstvo Crne Gore u boksu za sve uzraste, za 2019. godinu.

Zlatne medalje su osvojili Remzo Iković u seniorskoj konkurenciji, deveti put prvak države, a treći put za redom, Enes Adrović u konkurenciji juniora, Strahinja Čantrić u konkurenciji pionira i Petar Veljić u konkurenciji školaraca do 14 godina. Petar je ujedno proglašen i za najboljeg školarca na prvenstvu.

Srebrani su bili: Milutin Delević, Arnes Arslani, Emin Adrović, Armin Adrović, Danilo Čantrić, Luka Sekulić, Nikola Krstajić i Marko Živaljević, dok su bronzana odličja osvojili:Aleksa Orović, Arnes Iković i Goran Otović. Bokseri Miloš Šćekić i Vasilije Dragišić nisu imali protivnike na prvenstvu.

Prema riječima Milije Dobrašinovića, trenera BK „Radnički“, publika je na prvenstvu imala priliku da uživa u kvalitetnim mečevima, sportskoj atmosferi i suđenju na koje nije bilo primjedbi.

„Organizacija takmičenja je dobila najveće ocjene od strane supervizora i svih prisutnih u šta su mogli da se uvjere i gledaoci kraj malih ekrana, s obzirom da je mečeve prenosio javni servis“, kazao je Dobrašinović, istakavši da su oni u klubu u potpunosti zadovoljni učinkom svojih boraca.

Državno prvenstvo u boksu je organizovao Bokserski savez Crne Gore, za tehničku organizaciju su bili zaduženi klubovi Bijelo Polje i Radnički iz Berana, dok je podršku pružila i Opština Berane posredstvom resornog sekretarijata za sport.

print