Predsjednik Bogavac, u prisustvu svojih saradnika, upriličio je prijeme za najbolje sportiste, sportske radnike i kolektive kao i najbolje studente iz našeg grada. Tim povodom najbolji na polju sporta simbolično su nagrađeni, dok su najuspješniji studenti, njih 77, potpisali Ugovore o stipendiranju Opštine Berane za akademsku 2021./2022.godinu.

    U velikoj sali Opštine Berane danas  je organizovana svečanost povodom dodjele godišnjih priznanja sportistima, sportskim kolektivima i radnicima. Žiri, imenovan od strane predsjednika Opštine Berane, a shodno Pravilniku o izboru i proglašenju najuspješnijih sportista, sportskih radnika Opštine Berane, donio je Odluku o dodjeli godišnjih priznanja sportistima, sportskim kolektivima i radnicima  za 2021. godinu. Kao najuspješniji izabrani su:

  1. Najuspješniji sportista – Darko Pešić, Atletski klub „Lim“
  2. Najuspješniji sportski kolektiv- Rukometni klub Berane 1949
  3. Najuspješniji junior- Ognjen Marsenić, Atletski klub „Lim“
  4. Najuspješniji kadet – Marko Jukić, Fudbalski klub „Berane“
  5. Najuspješnija kadetkinja – Suzana Milošević, Stonoteniski klub „Budim“
  6. Najuspješniji pionir – Matija Rmuš, Omladinski fudbalski klub „Berane“
  7. Najuspješnija pionirka – Mia Balević, Odbojkaški klub „Ivangrad 2011“
  8. Najuspješniji trener –  Danilo Danilović, Džiudžica klub „Panter“
  9. Perspektivni sportista – Anastasija Vujović, Stonoteniski klub „Budim“

Posebna nagrada za doprinos u sportu pripala je Fuadu Ramusović, na predlog Omladinskog fudbalskog kluba „Berane“.

     Žiri, koji su činili Predrag Šćekić, predsjednik i članovi: Milija Pešić, Saša Vuletić, Nebojša Rakočević, Branko Bošković, Saša Radunović, Boško Vulević, Odluku  o dodjeli godišnjih priznanja sportistima, sportskim kolektivima i radnicima  za 2021. godinu donijeli su na sjednici koja je održana dana 20.12.2021. godine.

Predsjednik Opštine Tihomir Bogavac dobitnicima godišnjih priznanja čestitao je na postignutim rezultatima i istakao da će lokalna samouprava i ubuduće raditi na jačanju beranskog sporta i unapređenju sportske infrastrukture.

Pomoćnik sekretara Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Predrag Šćekić kazao je da je protekla godina protekla u znaku pandemije virusa Korona, tako da  su i sportske aktivnosti bile ograničene. Izrazio je nadu da će se tokom 2022. godine situacija promijeniti u korist svih sportskih kolektiva, pojedinaca i radnika, kako bi beranski sport nastavio putem uspjeha.

Predsjednik Bogavac, u Maloj sali Opštine, uz poštovanje epidemioloških mjera, sklopio je danas Ugovore o stipendiranju za akademsku  2021/2022.godinu sa najboljim studentima iz našeg grada.

Opština Berane je ove godine dodijelila 77 stipendija za talentovane studente sa prosjekom iznad 8,5 prema Odluci o dodjeli stipendija studentima za akademsku 2021/22. godinu. Ove godine, od 77 studenata koji su ispunili kriterijume propisane konkursom, stipendiju su dobili 54 studenata osnovnih studija i 23 studenta postiplomskih studija.

Predsjednik Bogavac čestitao je dobitnicima stipendija i istakao da je ulaganje u znanje najvrijednija investcija u životu svakog mladog čovjeka:

„ Rezultati koje ste postigli u obrazovanju zaslužuju promociju i nagrađivanje. Možda je opštinska stipendija simbolična nagrada za uloženi napor, ambiciju i marljivost, ali kao lokalna samouprava želimo da vas podstaknemo da stremite ka još većim uspjesima na polju obrazovanja i usavršavanja“- riječi su predsjednika Bogavca.

Pored predsjednika Bogavca, svečanosti povodom potpisivanja Ugovora o stipendiranju  prisustvovali su i predsjednik Skupštine opštine Berane Novica Obradović, sekretarka  Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Danijela Marković i član Komisije za dodjelu stipendija  Milica Račić, koji su prisutnima čestitali na postignutim rezultatima i poželjeli  srećnu i uspješnu Novu godinu i predstojeće praznike, uz poruku da im 2022. godina donese zdravlje, sreću i mnogo uspjeha.

Godišnji sastanak Predsjednika Opštine i rukovodstva sa predstavnicima nevladinih organizacija biće održan nakon praznika, u skladu sa preporukama Instituta javnog zdravlja.