Предсједник Богавац, у присуству својих сарадника, уприличио је пријеме за најбоље спортисте, спортске раднике и колективе као и најбоље студенте из нашег града. Тим поводом најбољи на пољу спорта симболично су награђени, док су најуспјешнији студенти, њих 77, потписали Уговоре о стипендирању Општине Беране за академску 2021./2022.годину.

    У великој сали Општине Беране данас  је организована свечаност поводом додјеле годишњих признања спортистима, спортским колективима и радницима. Жири, именован од стране предсједника Општине Беране, а сходно Правилнику о избору и проглашењу најуспјешнијих спортиста, спортских радника Општине Беране, донио је Одлуку о додјели годишњих признања спортистима, спортским колективима и радницима  за 2021. годину. Као најуспјешнији изабрани су:

  1. Најуспјешнији спортиста – Дарко Пешић, Атлетски клуб „Лим“
  2. Најуспјешнији спортски колектив- Рукометни клуб Беране 1949
  3. Најуспјешнији јуниор- Огњен Марсенић, Атлетски клуб „Лим“
  4. Најуспјешнији кадет – Марко Јукић, Фудбалски клуб „Беране“
  5. Најуспјешнија кадеткиња – Сузана Милошевић, Стонотениски клуб „Будим“
  6. Најуспјешнији пионир – Матија Рмуш, Омладински фудбалски клуб „Беране“
  7. Најуспјешнија пионирка – Миа Балевић, Одбојкашки клуб „Иванград 2011“
  8. Најуспјешнији тренер –  Данило Даниловић, Џиуџица клуб „Пантер“
  9. Перспективни спортиста – Анастасија Вујовић, Стонотениски клуб „Будим“

Посебна награда за допринос у спорту припала је Фуаду Рамусовић, на предлог Омладинског фудбалског клуба „Беране“.

     Жири, који су чинили Предраг Шћекић, предсједник и чланови: Милија Пешић, Саша Вулетић, Небојша Ракочевић, Бранко Бошковић, Саша Радуновић, Бошко Вулевић, Одлуку  о додјели годишњих признања спортистима, спортским колективима и радницима  за 2021. годину донијели су на сједници која је одржана дана 20.12.2021. године.

Предсједник Општине Тихомир Богавац добитницима годишњих признања честитао је на постигнутим резултатима и истакао да ће локална самоуправа и убудуће радити на јачању беранског спорта и унапређењу спортске инфраструктуре.

Помоћник секретара Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО Предраг Шћекић казао је да је протекла година протекла у знаку пандемије вируса Корона, тако да  су и спортске активности биле ограничене. Изразио је наду да ће се током 2022. године ситуација промијенити у корист свих спортских колектива, појединаца и радника, како би берански спорт наставио путем успјеха.

Предсједник Богавац, у Малој сали Општине, уз поштовање епидемиолошких мјера, склопио је данас Уговоре о стипендирању за академску  2021/2022.годину са најбољим студентима из нашег града.

Општина Беране је ове године додијелила 77 стипендија за талентоване студенте са просјеком изнад 8,5 према Одлуци о додјели стипендија студентима за академску 2021/22. годину. Ове године, од 77 студената који су испунили критеријуме прописане конкурсом, стипендију су добили 54 студената основних студија и 23 студента постипломских студија.

Предсједник Богавац честитао је добитницима стипендија и истакао да је улагање у знање највриједнија инвестција у животу сваког младог човјека:

„ Резултати које сте постигли у образовању заслужују промоцију и награђивање. Можда је општинска стипендија симболична награда за уложени напор, амбицију и марљивост, али као локална самоуправа желимо да вас подстакнемо да стремите ка још већим успјесима на пољу образовања и усавршавања“- ријечи су предсједника Богавца.

Поред предсједника Богавца, свечаности поводом потписивања Уговора о стипендирању  присуствовали су и предсједник Скупштине општине Беране Новица Обрадовић, секретарка  Секретаријата за општу управу и друштвене дјелатности Данијела Марковић и члан Комисије за додјелу стипендија  Милица Рачић, који су присутнима честитали на постигнутим резултатима и пожељели  срећну и успјешну Нову годину и предстојеће празнике, уз поруку да им 2022. година донесе здравље, срећу и много успјеха.

Годишњи састанак Предсједника Општине и руководства са представницима невладиних организација биће одржан након празника, у складу са препорукама Института јавног здравља.