„Zahvaljujući sredstvima koja je Opština Berane obezbijedila kroz projekat „Jačanje kapaciteta Službe zaštite i spašavanja Berane“ Ministarstva unutrašnjih poslova, ojačani su kapaciteti beranske Službe zaštite u vidu nove opreme vrijednosti oko 9.000 evra“, kazao je Tihomir Bogavac, načelnik ove službe, naglašavajući da će nabavljena oprema biti od velike koristi prilikom obavljanja najrizičnijih zadataka.

Bogavac, Pešić: Služba zaštite dobila vrijednu opremu, Opština uspješno sprovela još jedan projekat

Služba zaštite i spašavanje opštine Berane, koja je regionalni centar za Sjever države, dobila je opremu vrijednu oko devet hiljada evra.

Kroz projekat „Jačanje kapaciteta Službe zaštite i spašavanja opštine Berane“, nabavljeno je 30 kompleta vatrogasno radnih odijela za gašenje požara na otvorenom prostoru, 30 komada vatrogasno – alpinističkih kombinezona, 30 pari radnih čizama, deset naprtnjača, i po deset vatrogasnih crijeva C i D.

Bogavac, Pešić: Služba zaštite dobila vrijednu opremu, Opština uspješno sprovela još jedan projekat

Ova služba je i prije bila opremljena savremenom opremom i modernim vozilima, a sada je, kroz saradnju sa Opštinom Berane, koja je aplicirala na konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova, za 2019. godinu, zaokružila kompletnu nabavku potrebnih sredstava.

Da je Opštini Berane obezbjeđivanje adekvatnih uslova za rad Službe zaštite i spašavanja visoko na listi prioriteta, potvrdila je i pomoćnica u opštinskom Sekretarijatu za investicije i projekte, Maja Pešić. Ona je podsjetila da se u Opštini Berane svakodnevno radi na projektima i fondovima koji su dostupni tokom cijele godine.

Bogavac, Pešić: Služba zaštite dobila vrijednu opremu, Opština uspješno sprovela još jedan projekat

„U okviru javnog konkursa Ministarstva unutrašnjih poslova za raspodjelu sredstava Fonda za zaštitu i spašavanje, Opština Berane je kandidovala projekat „Jačanje kapaciteta Službe zaštite i spašavanja Berane“. Komisija je našoj Opštini opredijelila sredstva u iznosu od 9.901,70 evra. Nakon raspisanih tendera u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama uz poštovanje svih državnih procedura, oprema je isporučena, tako da se danas možemo pohvaliti još jednim uspješno sprovedenim projektom“, istakala je Pešić.

Pešić je u izjavi za Radio Berane izrazila očekivanja da će i za 2020. godinu biti raspisan ovaj konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i da će Opština ponovo aplicirati za sredstva, jer oprema koju koriste pripadnici službe se troši i uvijek treba da se obnavlja i dopunjuje.