У радној посјети Општини Беране боравили су  данас Раде Милошевић, Национални координатор за сузбијање насилног есктремизма , тероризма, прања новца и финансирање тероризма и представник Центра за демократску транзицију (ЦДТ) Горан Делић. Предсједник Општине је истакао важност теме данашњег састанка која се тиче насилног ескстремизма , тероризма, прања новца и финансирање тероризма и спремност Општине Беране да учествује у сваком виду сарадње како би се према овим тачкама превентивно дјеловало.

Као контакт особа испред Општине Беране  на пројекту који се односио на сузбијање насилног екстремизма у Црној  Гори, потредсједник Општине Дарко Стојановић казао је да данашња тема,  која може да се дијели на више сегмената, од изузетне важности јер наша земља је и географски позиционирана тако да никада није имала политичку, ни другу стабилност. Али,  с обзиром да је Црна Гора дио савременог свијета, према ријечима Стојановића, нормално је да се велика дешавања преливају око наших граница или су дио нашег ближег окружења и у том смислу разумљиво је да Црна Гора као кандидат за чланство у ЕУ, треба да има механизме како би превентивно дјеловала против  било каквих нежељених дешавања,  ради сигурности сваког грађанина.

Раде Милошевић, Национални координатор за сузбијање насилног екстремизма , тероризма, прања новца и финансирање тероризма, који испред оперативног  тима Владе Црне Горе спроводи стратегије како би се превентивно дјеловало али и у случајевима инцидената или појава. Од изузетног значаја је успостављање сарадње са локалним самоуправама . Циљ данашњег састанка је, како је казао, успостављање контакт тачке и сачињавање плана рада будућег функционисања, уколико би дошло до ситуације или активности која се тичу екстремизма. Неопхдно је да се заједничи укључимо јер је немогуће је да Влада без подршке локалних самоуправа ради на овом комплексном задатку.

Ипсред ЦДТ-а (Центра за демократску транзицију) обратио се Горан Делић, који је казао је да су основни начели њихове организације успостављање државе чији је темељ демократско друштво, које  тежи безбједној заједници, гдје нема мјеста екстремизму било ког вида, или било ком виду насиља који може угрозити грађане Црне Горе. Нагласио је да је сарадња са локалним самоуправама неопходна, како би се кроз стратегије и друге моделе сарадње превентивно дјеловало на потенцијалне опасности.