Sekretarijat za poljoprivredu, turizam, vodoprivredu i zaštitu životne sredine je 8. i 9. marta, u prostorijama Vatrogasnog doma, sproveo akciju besplatne dodjele mineralnog đubriva KAN-a, poljoprivrednim proizvođačima sa područja opštine Berane.

Akcijom su prevashodno bili obuhvaćeni poljoprivredni proizvođači – ratari, uzgajivači ozimih i jarih strnih žita. Takođe je određena količina đubriva opredijeljena Komunalnom preduzeću i Sportskom centru za prihranu parkovskih i zelenih površina, kao i sportskih terena.

Shodno mjeri iz Agrobudžeta za 2018. godinu opštine Berane, unapređenje u ratarstvu – („Regresiranje mineralnog đubriva“), izvršena je nabavka 35.000 kg mineralnog đubriva KAN-a, pri čemu je obuhvaćen 169 korisnika ove mjere.

Prema riječima sekretara Ranka Šćekića, ova mjera je naišla na pozitivnu reakciju među poljoprivrednim proizvođačima, kao i to da će nadležni Sekretarijat i u narednom periodu sprovoditi slične aktivnosti i raditi na unapređenju poljoprivredne proizvodnje u našoj opštini.