Kako su saopštili organizatori, nakon sastanka sa predsjednikom opštine, nazivu manifestacije dodato je ime našeg sugrađanina, pokojnog Žarka Nišavića – Daltona, koji se u mladosti uspješno bavio boksom, i potvrdili da će promoter turnira biti Dejan Zlatičanin, VBC šampion svijeta u lakoj kategoriji.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, primio je predstavnike Bokserskog saveza Crne Gore, direktora – Zdravka Matovića, VBC prvaka svijeta u lakoj kategoriji – Dejana Zlatičanina i njegovog brata, višestrukog prvaka – Momčila Zlatičanina.

Povod njihove posjete su pripreme za organizovanje tradicinonalnog sportskog događaja „Beranska rukavica“, koji će biti održan 8. juna u hali sportova.

„Ove godine smo odlučili da dodamo nazivu manifestacije – ime i prezime Beranca, pokojnog Žarka Nišavića – Daltona, koji se uspješno bavio boksom u mladosti“, saopšteno je ovom prilikom i objašnjeno da će ubuduće zvaničan naziv ovog događaja biti: „Beranska rukavica – memorijal Žarko Dalton Nišavić“.

Gosti su u nastavku upoznali predsjednika sa trenutnim aktivnostima koji se sprovode u cilju što bolje organizacije bokserksog turnira.

„Za sada je poznato da će na programu manifestacije biti dva profesionalna, kao i nekoliko amaterskih mečeva. U ulozi promotera samog događaja biće upravo Dejan Zlatičanin, VBC šampion svijeta u lakoj kategoriji“, rečeno je.

Predsjednik Šćekić je istakao da nema sumnji da će i ove, kao i prethodnih godina, organizacija ovog turnira biti na zavidnom nivou.

„Opština Berane koja uvijek prepoznaje dobre i kvalitetne sportske manifestacije – podržaće ovaj turnir“, rekao je predsjednik Šćekić.

Sastanku u kabinetu predsjednika prisustvovali su i predstavnici bokeserskog kluba Radnički iz našeg grada, Vučić Dobrašinović – sportski direktor; i njegov sin, Milija Dobrašinović, sekretar kluba. Prisutan je bio i savjetnik predsjednika Zoran Jojić.