Najveće dječje muzičko takmičenje u našoj zemlji „Crna Gora u ritmu Evrope“ održano je juče u Tivtu. Naše predstavnice – Džejla Alihodžić, Saška Šćekić, Valentina Rajković i Ena Đukić iz plesnog kluba „Duga“, nastupile su prve i zauzele peto mjesto u jakoj konkurenciji.

tekst

Na sceni pred punom salom, takmičila su se djeca iz 12 gradova, a pobjedu je odnio tim iz Podgorice koji je izvodio pjesmu „The fire in your eyes“ , koja je predstavljala Izrael na Eurosongu 2008. godine.

Beranke su predstavljale Kraljevinu Norvešku sa pjesmom „Icebreaker“, njihove predstavnice na Eurosongu 2016. godine – Agnete.

Naša Džejla je oduševila glasom, dok su plesačice izvodile koreografiju za koju je bila zadužena Nina Rmuš.

„Zadovoljne smo nastupom iako je plasman mogao biti puno bolji“, kaže Džejla i dodaje da su imali najzahtjevniju pjesmu u vokalnom smislu na samom takmičenju.

tekst

Po glasovima stručnog žirija, Beranke su bile četvrte, a po glasovima publike putem SMS poruka pete – što je i presudilo.

Na takmičenju, koje je u direktnom prenosu prikazivano na prvom programu RTCG, učestvovala su pored Berana i Podgorice, djeca iz Danilovgrada, Bijelog Polja, Plava, Pljevalja, Petnjice, Mojkovca, Kotora, Nikšića, Tivta i Herceg Novog.

tekst

Specijalni gost ovog muzičkog šou programa bila je pop pjevačica Goca Tržan, a u revijalnom dijelu sa još jednom koreografijom predstavio se plesni klub „Duga“.

Učešće i odlazak naših predstavnica na ovo prestižno dječje takmičenje obezbijedila je Opština Berane.

Iduće godine muzički šou „Crna Gora u ritmu Evrope“ biće održan u Podgorici.

tekst
tekst
tekst
tekst