Počelo je glasanje za najveće dječje muzičko takmičenje „Crna Gora u ritmu Evrope“. Podržimo naše predstavnice Sašku, Džejlu, Valentinu i Enu, slanjem poruka na 14741 i glasanjem za broj 1. Linije su otvorene do 1. juna kada je zakazano finale u Tivtu.

Djeca BeranaSaška Šćekić, Džejla Alihodžić, Valentina Rajković i Ena Đukić, predstavljaće naš grad i Norvešku u finalu takmičenja „Crna Gora u ritmu Evrope“.

Audicija za učešće na ovoj manifestaciji organizovana je sredinom februara u sali Centra za kulturu, Pomenute djevojke su u jakoj konkurenciji izabrane od strane stručnog žirija da predstavljaju Berane na ovom prestižnom muzičkom takmičenju.

Ovaj događaj podržava Opštine Berane, jer je, kako je ranije saopšteno: učešće u ovom kreativnom projektu još jedan vid podrške Opštine djeci i mladima, razvoju njihove kreativnosti i otvorenosti, stvaranju novih prijateljstava i sticanju znanja.

Na manifestaciji će nastupiti mladi iz 12 opština, a osim Berana tu su predstavnici Herceg Novog, Danilovgrada, Bijelog Polja, Plava, Pljevalja, zatim Petnjice, Mojkovca, Kotora, Nikšića, Podgorice i Tivta.

Zemlje koje predstavljaju su Norveška, Ukrajina, Kipar, Španija, Danska, Švedska, Finska, Australija, Italija, Izrael, Belgija i Crna Gora.

Radio – televizija Crne Gore uživo će prenosti cjelokupni događaj od 17.00 časova.