Isticanjem evropske zastave  na zgradi Opštine 28. jula, Berane se priključilo kampanji „Spajamo Evropljane“, koju je pokrenuo finski grad Jensu, a podržalo finsko Ministarstvo spoljnjih poslova i Zajednica opština i regiona Finske.

„Vjerujemo da je Evropa u kojoj živimo daleko od savršene, ali je najmanje nesavršena od postojećih alternativa. Zato vas pozivamo da se uključite i podijelite ovaj dana sa nama.“ kaže se u inicijativi grada Jensua. „Ovo je mali gest, ali mnogo znači nama koji živimo u zabačenim krajevima Evrope“

„Ne govorimo o Evropskoj uniji kao instituciji – govorimo o  tome kako je biti Evropljanin i o potrebi za boljim lokalnim liderstvom za naše ljude. Ne definišemo granice Evrope ni na koji način. Evropska zastava je i zastava Savjeta Evrope koji ima 47 zemalja članica“ zaključuje se u pozivu.

Inicijativi se priključilo 239 gradova iz cijele Evrope, među kojima su i glavni gradovi Amsterdam, Ljubljana i Helsinki. Berane je jedina opština iz Crne Gore koja učestvuje u kampanji „Spajamo Evropljane“.

Više detalja na sajtu:

http://www.connectingeuropeans.eu/who-is-in/

 

#Whoisin #WeAreEurope

 

 

print