Sedmorica dječaka iz Berana, koji su predstavljali Crnu Goru na Svjetskom kupu u malom fudbalu, vratili su se iz Poljske sa nagradama za najmlađu reprezentaciju i najsrećnijeg igrača.

Beranci u Poljskoj pokazali sportsko umijeće

Naša ekipa je bila najmlađa na takmičenju i igrala je u grupi sa Holandijom i Tajlandom, a oni su uz Ukrajinu koja je osvojila Kup, važili za glavne favorite.

U jakoj konkurenciji, sa jednom dobijenom utakmicom i šest postignutih golova, Beranci su probrali simpatije publike i ostalih reprezentacija i to zahvaljujući prvenstveno fer igri i sportskom ponašanju.

Beranci u Poljskoj pokazali sportsko umijeće

Kako je objasnio Dragoje Rajković iz resornog sekretarijta za sport Opštine Berane, naši momci su bez profesionalnog fudbalskog iskustva pokazali zavidno igračko umijeće na terenu.

„Djeca su se vratila sa takmičenja zadovoljna, puna pozitivnih utisaka, što je negdje i bio cilj našeg učešća. Imali su priliku da igraju u odličnim uslovima, kao i da upoznaju nove drugare“, kazao je Rajković, još jednom naglašavajući da je Opština Berane podržala i obezbijedila uslove za odlazak naših predstavnika na pomenuto takmičenje.

Beranci u Poljskoj pokazali sportsko umijeće

Naš tim je bio u sledećem sastavu: Petar Barjaktarović, Pavle Vulević, Aleksandar Barjaktarović, Petar Femić, Pavle Vulević, Darko Pešić, Danijel Deletić i Muhamed Agović, a sa njima su otputovali Vasko Dragović iz Fudbalskog saveza Crne Gore i pomenuti Rajković.

Beranci u Poljskoj pokazali sportsko umijeće

Napomene radi, na takmičenju koje je organizovano sedmi put na terenima poljskog šampiona FK „Litija“, a namijenjeno je djeci bez jednog ili oba roditelja, kao i iz hraniteljskih porodica ili domova, boje naše zemlje branili su dječaci godišta 2002. i mlađi.

Organizator takmičenja je bila organizacija „Nada za mundijal“ koja je 2011. godine u Poljskoj organizovala nacionalni i međunarodni fudbalski šampionat za djecu iz domova, zatim 2012. godine – tri sedmice prije početka Evropskog šampionata u fudbalu, na takmičenju su učestvovale ekipe iz sedamanest zemalja (Rusija, Francuska, Češka…), naredne godine iz dvadeset i četiri, dok je prošle bila najveća posjeta od 28 učesnika.