Rukometašice kluba „Berane 2003“ i rukometaši Ivangrada učestvovaće od 19. do 22. aprila, kao predstavnici Berana i Crne Gore, na međunarodnom turniru u Dudelanžu gdje će im rivali biti najbolje ekipe iz 20 evropskih zemalja poput Francuske, Njemačke, Švedske…

Najbolji beranski rukometaši i rukometašice večeras su otputovali u luksemburški grad Dudelanž (sa kojim Berane ima pobratismke odnose) gdje ih očekuje učešće na turniru Youth cup Dudelange na kojem će predstavljati svoj grad i svoju državu.

Njihovom ispraćaju, koji je organizovan ispred zgrade Opštine Berane, prisustvovao je i predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, zajedno sa resornim sekretarom za sport Goranom Folićem. Lokalna uprava je obezbijedila jedan dio sredstava za odlazak naših rukometnih predstavnika na ovo prestižno sportsko takmičenje međunarodnog karaktera.

Prema riječima Predraga Šćekića predsjednika Upravnog odbora RK „Ivangrad“, najveće zasluge za učestvovanje rukometašica i rukometaša na pomenutom turniru pripadaju našem Berancu Mikiju Vujoviću, koji živi i radi u Luksemburgu i njegovoj organizaciji „Together Montenegro“.