U beogradskoj galeriji „N.EON“ otvorena je zajednička izložba radova pod nazivom „Frekvencije“ našeg Beranca, koji živi i radi u Beogradu, uspješnog slikara i arhitekte Dejana Babovića i njegove koleginice Ade Bel.

Beranac Dejan Babović otvorio izložbu u Beogradu, prisustvovao predsjednik Šćekić

Umjetnici su po prvi put zajedno izložili svoje radove u nesvakidašnjem konceptu inspirisane nevidljivim nitima kojima je prožet život, talasima na kojima se sreću ljudi i zbivaju šarenoliki događaji.

„Žice su to na kojima se odvija i teče simfonija života, a mi smo na svojim radovima prikazali doživljaj tog fenomena, kroz svoje interesantne priče. Slike koje vam predstavljamo prozori su u beskrajne i zanimljive svjetove. Apstrakcija, realizam, forme, svijet bez forme… spoj naizgled nespojivog. Susret dva svijeta kreira nove svjetove“, kazao je Babović ovom prilikom.

Otvaranju izložbe umjetnika, pored velikog broja gostiju iz društvenog i kulturnog života srpske prestonice, prisustvovala je delegacija Opštine Berane u sastavu Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine, Darko Stojanović, savjetnik predsjednika, i Nikola Urošević, šef Biroa za odnose sa javnošću.

„Moram da istaknem da je dolazak gospodina Šćekića za mene posebna čast. Upoznali smo se prije nekoliko godina u Polimskom muzeju u Beranama na otvaranju moje izložbe. On je došavši večeras iskazao veliko poštovanje jer je prisutan ovdje kako u svoje ime, tako i u ime svih mojih zemljaka kao predsjednik opštine“, istakao je Babović.

O umjetniku:

Dejan Babović je rođen 1962. u Ivangradu (Berane).

Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu1988. godine.

Član Arhitektonske sekcije ULUPUDS-a od 1992. godine.

Realizovao je preko dvesta projekata enterijera javnih i privatnih objekata različitih gabarita, kao i desetak projekata objekata.

Učesnik je svih Salona arhitekture od 1992. godine do danas, Majskih izlozbi od 1994-te, Novosadskih Salona arhitekture od 1996-te i mnogih drugih izložbenih manifestacija.

Zapaženi su i bibliofilski sadržaji u većini časopisa koji se bave arhitektonskom problematikom, kao i učešće u TV emisijama o arhitekturi.

Dobitnik je mnogobrojnih stručnih nagrada i priznanja.