Atletičari Berana ostvarili su zapažen rezultat tokom drugog dana na 56. MOSI – Sokolac 2019, osvojivši dvije medalje. Filip Ištanović je uzeo zlato u trci na 100 metara, a Marija Živković je, iako povrijeđena, bila srebrna na 400 metara.

mosi sokolac berane

„Ovo mi je drugi rezultat karijere. Lični rekord mi je 10.88, a danas je bio 10.93 što je pokazatelj da sam dobro radio i da sam na dobrom putu da pokažem koliko mogu u drugom dijelu sezone“, kazao je Filip koji je inače dvostruki šampion ateltskog mitinga u Beranama na 100 metara.

mosi sokolac berane

Mariji je ovo bilo šesto učešće na MOSI, a peta uzeta medalja što je veliki uspjeh.

„Moram naglasiti da mi ova medalja utoliko više znači ako se uzme u obzir da sam trčala pod povredom. Zadovoljna sam drugim na 400 i petim mjestom na 800 metara“, navela je mlada beranska atletičarka koju očekuje uskoro seniorsko prvenstvo na kojem će pokušati da izbori plasaman na Evropsko klupsko prvenstvo koje se održava u Skoplju.

mosi sokolac berane

Dobar rezultat je ovom prilikom ostvario i mladi Ognjen Marsenić koji je bio četvrti na 100 metara sa rezultatom 11,59.

mosi sokolac berane

U skoku udalj Nevena Dobrašinović je zauzela osmo mjeseto. Maša Bubanja bila deveta u ovoj discpilni, a u trci na stotinu metara sa preponama sedma. Inače je njoj ovo bila druga trka tokom karijere.

mosi sokolac berane

Lazar Živković je bacanju kugle bio sedmi.