U okviru IFAD programa, koji Opština Berane realizuje sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, juče su završeni radovi na asfaltiranju četvrtog putnog pravca na seoskom području, na relaciji Zagrađe – Brdo Trifunovića (MZ Polica) u dužini od 600 metara.

Asfaltiran put u Zagrađu – predsjednik Šćekić obišao radove

Radove je obišao predsjednik opštine Dragoslav Šćekić sa saradnicima, direktorom Agencije za izgradnju i razvoj – Mirom Vešovićem i koordinatorom pomenutog programa u ime Opštine – Milutinom Mićovićem.

Predsjednik je istakao da je veoma zadovoljan kako radovi napreduju i da ćemo, kada bude završeno ono što je projektom predviđeno za ovu godinu, imati još pet kilometara asfaltiranih saobraćajnica što je značajna stvar za naša sela.

Asfaltiran put u Zagrađu – predsjednik Šćekić obišao radove

Prema riječima koordinatora Mićovića da će danas biti završeno asfaltiranje putnog pravca Babino – Kruške ukupne dužine 400 metara, dok su u toku pripremni radovi za postavljanje asfalta na dionici  Zagrađe – Dolina Cikića u dužini od 450 metara.

„Nakon toga pristupiće se asfaltiranju poslednjeg putnog pravca predviđenim IFAD programom, Bubanje – Kačmor u dužini od 500 metara“, kazao je on i podsjetio da su radovi na asfaltiranju putnog pravca Petnjik – Zagorje ukupune dužine od 1320 metara uspješno završeni.

Asfaltiran put u Zagrađu – predsjednik Šćekić obišao radove

Podsjećamo, radi se o projektu koji se tiče stvaranja klastera i transformacije ruralnih područja (RCTP), i koji traje pet godina. Ove godine je u sklopu ovog projekta odobreno asfaltiranje sedam puteva, kao i sanacija vodovoda u mjesnoj zajednici Zagorje.