Na 4. sjednici Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje predsjednik opštine i predsjednik ovog tijela Dragoslav Šćekić upoznao je članove tima sa novim mjerama i preduzimanjem aktivnosti na nivou naše opštine s ciljem suzbijanja širenja novog korona virusa.

„U skladu sa preporukama NKT, posebno je važno da stare osobe i hronični bolesnici ne napuštaju svoje kuće, odnosno da se maksimalno suzdrže i bez velike potrebe  ne izlažu riziku izlaska i nepotrebnim i rizičnim socijalnim  kontaktima“, apelovao je predsjednik Šćekić na građane Berana.

Predsjednik je dodao da i svi ostali građani Berana moraju da se pridržavaju maksimalno preporuka o potrebi samoizolacije zbog opasnosti prenošenja zaraze novog korona virusa i situacije na nivou države koja iz dana u dan postaje sve ozbiljnija.

Službenici Centra bezbjednosti Berane upoznali su Opštinski tim sa novim mjerama zabrane međugradskog prevoza, a građanima koji zbog poslova putuju između susjednih gradova dali upustvo da kod sebe moraju imati potvrdu poslodavca o neophodnosti rada i putovanja.

Akcija dezinfekcije gradskih ulica je nastavljena, a novi aparat za dezinfekciju će biti u upotrebi kada stigne odgovarajuće dezinfikaciono sredstvo.

Aktivnosti Komunalnog preduzeća i Vodovoda se sprovode pojačanim intenzitetom i bez problema.

Opštinski tim budno prati razvoj situacije i u saradnji sa svim drugim nadležnim državnim tijelima obavještavaće građane o svim bitnim detaljima i stvarima koje su od važnosti za funkcionisanje lokalne zajednice.