Operativni štab za zaštitu i spašavanje održao je juče sastanak na kojem je razmatrana epidemiološka situacija u gradu. Konstatovano je da je trenutna situacija stabilna i da je broj novozaraženih u opadanju u poslednjih nekoliko dana.

Ocijenjeno je da se mjere za sprečavanje i suzbijanje prenošenja koronavurusa masovno ne poštuju.

Apeluje se na sve građane da je maksimalna opreznost i dalje potrebna, kao i da će sve inspekcijske službe pojačati kontrolu u cilju većeg poštovanja propisanih mera od strane Instituta za javno zdravlje.

Operativni štab za zaštitu i spašavanje dužan je jednom sedmično dostaviti izveštaj o sprovedenim aktivnostima Ministarstvu zdravlja.

U iščekivanju vakcinacije i informacija od nadležnih organa vezanih za njen početak, očekujem da će i građani imati još malo strpljenja i poštovanjem svih propisanih mjera pomoći našim zdravstvenim radnicima da što uspješnije sprovedu masovnu vakcinaciju u narednim periodu„, jedna je od glavnih poruka sa sjednice.

Sastanku su prisustvovali dr Julijana Zečević – v.d. direktorica Doma zdravlja, dr Snežana Radovanić, dr Marija Marsenić-Novović, Rada Babović – Uprava za inspekcijske poslove, Aleksandar Ojdanić – načelnik Komunalne policije, Dragan Zečević – sekretar za inspekcijske poslove, Marijan Račić – načelnik Centra bezbjednosti Berane, Predrag Kukalj – komandir CB Berane, Milica Račić – administratorka štaba i Stefan Novović – savjetnik za informisanje u Birou za odnose sa javnošću.