Iz Sekretarijata za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i zaštitu životne sredine apeluju na građane, posebno na mlađu populaciju, da se suzdrže od tradicionalnog paljenja guma povodom nastupajućih prvomajskih praznika. Aerodromska pista će i dalje biti zabranjena za korišćenje u svrhu rekreacije, sporta i saobraćaja za motorna vozila.

Apel građanima da ne pale gume za 1. maj, a aerodromska pista i dalje zatvorena

“U atmosferu, prilikom paljenja automobilskih guma, plastike i drugih materijala, odlazi dim u kom se nalaze brojne štetne materije opasne po životnu sredinu i zdravlje građana“, upozorili su iz ovog sekretarijata.

Građani koji primijete da se na određenim lokacijama pripremaju veće količine guma za paljenje mogu to da prijave Komunalnoj policiji putem broja telefona: 051 233 355.

Aerodromska pista će i dalje biti zabranjena za korišćenje u svrhu rekreacije, sporta i saobraćaja za motorna vozila.

„Razlog za takvu odluku je to što će aerodromski prostor u narednom periodu nastaviti da koriste specijalni avioni prilikom gašenja požara u nepristupačnim djelovima naše opštine do kojih ne mogu doći vozila Službe zaštite i spašavanja opštine Berane“, naglasili su iz ovog sekretarijata.