„Apelujemo na građane da poštuju mjere. Zjedničkim aktivnostima svih nas možemo biti uspješni u sprovođenju svih mjera, koje imaju za cilj zaštitu zdravlja i života građana Berana. Kako bi se popravila epidemiološka situacija, u narednom periodu gradom će patrolirati mobilni timovi inspekcijskih službi i Uprave policije. Njihov zadatak je da obilaze kritična mjesta u gradu kako bi upozoravali građane da se pridržavaju mjera, a protiv neodgovornih lica biće podnijete krivične prijave“, saopšteno je nakon sastanka predstavnika Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu.

Apel građanima Berana da poštuju mjere kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa

Danas je u zgradi Opštine Berane održan zajednički sastanak predstavnika Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, Operativnog mini štaba koji je formiran za područje opštine Berane i Uprave policije.

Na sastanku je razgovarno o sprovođenju mjera u inspekcijskim kontrolama kako NKT-a, tako i mjerama iz Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Učesnici sastanka su razgovarali na koji način mogu da se organizuju uspješne inspekcijske kontrole, kako bi se zaustavilo širenje infekcije Kovid-19.

Takođe je ukazano da ukoliko preventivne ne budu dale rezultate da će inspekcijski organi preduzimati sve represivne mjere, od prekršajne odgovornosti, preko krivične odgovornosti do zatvaranja ugostiteljkih objekata.

Apel građanima Berana da poštuju mjere kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa

„Apelujemo na građane da poštuju ove mjere. Zjedničkim aktivnostima svih nas možemo biti uspješni u sprovođenju svih mjera, koje imaju za cilj zaštitu zdravlja i života građana Berana“, saopšteno je.

Kako bi se poboljšala epidemiološka situacija u Beranama, odlučeno je da će gradom u narednom periodu patrolirati mobilni timovi sastavljeni od službenika lokalnih i državnih inspekcijskih službi, kao i Uprave policije.

„Zadatak mobilnih timova je da sprovode zajedničku kontrolu obilaženjem kritičnih tačaka u gradu (šetalište, parkovi, ugostiteljski objekati, područje oko zdravstvenih ustanova…), kako bi upozoravali građane da se pridržavaju mjera, a u krajnjem slučaju protiv neodgovornih lica biće podnijete krivične prijave“, navodi se.

Apel građanima Berana da poštuju mjere kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa

Sastanku su prisustvovali u ime Opštine Berane, potpredsjednik opštine Berane Marko Lalević, načelnik Komunalne policije Aleksandar Ojdanić, sekretar za finansije i ekonomski razvoj Bojan Radošević, pomoćnik u Sekretarijatu za inspekcijske poslove Jovan Sinanović, šef Biroa za odnose sa javnošću Nikola Urošević i savjetnica u Opštini Berane Milica Račić.

U ime Operativnog štaba za inspekcijsku kontrolu, prisustvovali su šefica štaba Nada Đurđić, predstavnik Uprave za inspekcije poslove Ferzad Kardović i inspektor Bogdan Raičević.

Bio je prisutan i komandir beranskog Centra bezbjednosti Marjan Račić, kao i tržišna inspektorka iz Berana Amra Isović. Ispred Radio Berana prisustvovao je novinar Andrija Turčinović.