Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić se u razgovoru sa turskom ambasadorkom zahvalio razvojnoj agenciji TIKA koja je kroz svoje projekte donirala senzornu sobu Dnevnom centru, kao i zbog predstojećeg projekta uređenja parka pored Lima.

tekst

Ambasadorka Turske Songul Ozan boravila je u radnoj posjeti Beranama, sa svojim saradnicima.

Na sastanku sa turskom delegacijom, predsjednik Šćekić iskazao je zadovoljstvo zbog posjete, čestitao gospođi Ozan koja je nedavno stupila na dužnost ambasadorke i upoznao goste sa aktivnostima lokalne uprave.

tekst

Predsjednik je govorio o privrednoj slici Berana, mogućnostima koja nudi Biznis zona na Rudešu.

Posebno je iskazao zahvalnost turskoj Agenciji za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA zbog projekata koji su realizovani i koji su tek u planu u našem gradu, misleći prvenstvo na donaciju Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i na predstojeće uređenja gradskog parka.

tekst

Predsjednik je govorio o dobrim odnosima Berana i grada pobratima Karaisali u Adani.

Ambasadorka Ozan istakla je da veliki značaj pridaju saradnji sa Opštinom Berane. Najavila je dalju saradnju kroz projekte TIKE, kao i Instituta Yunus Emre i najavila ponovnu posjetu kako bi razmotrili potencijale Berana, u oblasti privrednih ulaganja, turizma, kulture.

tekst

Berane je primjer sklada gdje žive različite etničke grupe i vjerske zajednice u harmoniji i miru, a u Turskoj živi značajan broj iseljenika iz Berana i Crne Gore.

Koordinator TIKE u Crnoj Gori Enver Resulogulari istakao je zadovoljstvo saradnjom i podrškom koju dobijaju od Opštine na realizaciji projekata i u tom duhu najavio uređenje gradskog parka donacijom TIKE, kao i aktivnost dodjele plastenika poljoprivrednicima.

tekst

Sastanku su prisustvovali predsjednik SO Berane Novica Obradović, menadžer Opštine Vladimir Đaković, projekt menadžer Maja Pešić i savjetnici u Službi predsjednika, Ana Sekulić i Darko Stojanović.