Povodom  Međunarodnog dana mladih, koji se obilježava 12.avgusta, Savjet mladih opštine Berane organizuje akciju pod sloganom „Biciklom kroz kulturu“.

Iz Savjeta mladih su kazali da je njihova aktivnost zamišljena kako bi s jedne strane promovisala zdrave stilove života kroz upotrebu ovog prevoznog sredstva i, s druge strane, pokazala da mladi vrijednuju kulturno nasleđe kroz posjetu spomenicima koji se nalaze na teritoriji naše opštine.

„Ove godine obilježavamo Međunarodni dan mladih u duhu povezivanja globalnih i lokalnih tema. Kako Ujedinjene nacije obilježavaju ovaj dan pod sloganom „Transformacija obrazovanja“, mi smo odabrali da u skladu sa tim na nešto drugačiji način organizujemo ovu manifestaciju, istakli su oni.

Akcija će početi u ponedeljak u 16 časova,  okupljanjem učesnika u centru grada, gdje će se izvršiti njihova registracija i odakle će krenuti vožnju po isplaniranoj ruti.

„Pozivamo vas da nam se pridružite da zajedno obilježimo Međunarodni dan mladih.

Od 16-17 časova je okupljanje u centru grada, kod štanda, gdje će biti izvršena registracija učesnika i gdje će svi prijavljeni da dobiju majice, a oni koji budu bez bicikla, dobiće na upotrebu, koje će po završenoj aktivnosti vratiti, u 17-17:15 časova posjetit ćemo  Polimski muzej, nakon toga u 17:30 časova kuću Gavra Vukovića, period od 17:40 do 18:00 časova predviđen je za posjetu manastira Đurđevi Stupovi, zatim 18:15 časova spomen park na Jasikovcu, gdje će biti organizovano druženje, uz osvježenje i osvrt na temu okupljanja“, stoji u saopštenju Savjeta za mlade opštine Berane.