Opština Berane i Opština Andrijevica realizuju projekat „Turističkim stazama sjevera“ čiji je cilj unapređenje turističke ponude naše dvije opštine, kao i objedinjavanje iste u cilju međuopštinske saradnje i ekonomskog razvoja. Projekat finansira Kraljevina Norveška preko projekta “Norveška za vas – Crna Gora”, a obuhvatiće adaptaciju dva planinarska doma Suvodo u Beranama i Krivi do u Andrijevici.

Adaptacija planinarskih domova u sklopu programa „Norveška za vas“ u završnoj fazi

Tim povodom, Opštinu Berane su posjetili članovi UNOPS tima kako bi pratili realizaciju završnih aktivnosti, kao i razgovarali o mogućnostima naknadne saradnje i budućih projekata: Armen Čekić, Jelena Rajković i Anđela Tajić. U ime lokalne samouprave sastanku su prisustvovali: Ivan Radević – direktor Turističke organizacije Berane, Vuko Todorović – direktor DOO „Vodovod i kanalizacija“, Milica Osmajlić – arhitekta u Opštini Berane, Rada Barjaktarović – finansijski menadžer projekta i Maja Pešić – rukovodilac projekta.

Istaknuto je da sjever Crne Gore obiluje prirodnim ljepotama i turističkim potencijalima koje je potrebno predstaviti i iskoristiti ih u pogledu ekonomskog razvoja opština Berane i Andrijevica, koje su kao dio „nerazvijenog sjevera“ prioritetne u dijelu razvoja, zapošljavanja i ekonomskog jačanja.

„Veoma važno je pomenuti da će se poboljšati saradnja među partnerima kroz omogućavanje zajedničkog učešća u razvoju područja saradnje. To znači raditi na boljoj kapitalizaciji i korištenju ljudskih, prirodnih turističkih resursa, tako da su oni pozicionirani kao zajedničke prednosti“, zajednički je ocijenjeno nakon sastanka.

Adaptacija planinarskih domova u sklopu programa „Norveška za vas“ u završnoj fazi