Sedma po redu tradicionalna ,,Ladica đinđuva po trgu prosuta“ održaće se 23.jula sa početkom u 20.00 časova na Njegoševom trgu u Beranama.

Program, namijenjen ljubiteljima umjetnosti, ove godine okupiće pisce, glumce, pjesnike, muzičare iz Berana , Podgorice, Beograda  i Trstenika. U programu učestvovaće: Miloš Milošević-  Šika, Mira Saičić, Ksenija Radenović, Teodora Ivanović kao i Bendovi ,,Zvek“ i ,,Alt“.

Na manifestaciji će nastupati i poznata crnogorska glumica Maja Šarenac.

Na poetsko muzičkoj večeri gostovaće i akademski slikari iz Crne Gore, Srbije, Makedonije i Litvanije koji trenutno borave u Beranama, u sklopu Likovne kolonije koja se održava u Kaludri: Pero Nikčević, Zvonko Pavličić, Maja Eftimova Stojanova,  Dalibor Dado Ćetković, Ieva Liaugaudaite, Marija Nikolić i Irvin Masličić.

Organizator manifestacije je Sekretarijat za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO Opštine Berane, dok je Turistička  organizacija pomogla organizaciju programa.

Prijatelji manifestacije su ,,Plantaže 13.Jul“, kao i ugostiteljski objekti na Njegoševom tpgu:  Smaglers Pub , Pub Štab, Kuća Bar, Garaž Bar i Frizerski salon Ana.