Konferencija za novinare povodom završetka projekta “Jednake mogućnosti za sve”, održaće se sjutra 15. novembra, sa početkom u 10 sati, u velikoj sali SO Berane.

Pres konferencija povodom završetka projekta "Jednake mogućnosti za sve"

Na konferenciji će govoriti:
Marijana Marjanović, koordinatorka projekta,
Maja Pešić, Opština Berane,
– Predstavnik DOO „Vodovod i kanalizacija“.

Projekat „Jednake mogućnosti za sve“ u trajanju od 12 mjeseci finansira Zavod za zapošljavanje, u sklopu profesionalne rehabilitacije i aktivne politike zapošljavanja lica sa invaliditetom, i ima za cilj unapređenje položaja OSI u Crnoj Gori i njihovo uključivanje u sve oblasti društva na ravnopravnoj osnovi.

Projekat je sprovodilo preduzeće Vodovod i kanalizacija iz našeg grada, a partner je bila Opština Berane.

U Vodovodu su po završetku obuke zaposlena dva polaznika za profil vodoinstalatera i hausmajstora u trajanju od šest mjeseci. Dva lica sa invaliditetom će raditi minimum šest mjeseci i nakon završetka projekta.

Opština Berane, koja ima pozitivnu praksu u implementaciji projekata za osobe sa invaliditetom, zaposlila je dvije osobe po završetku obuke za administrativnog radnika.

Obuku je izvodila OŠ “Vuk Karadžić” koja posjeduje licencu za obrazovanje odraslih.

Vrijednost projekta je 44.761,77 evra, od čega ZZZCG učestvuje sa 42.523,68 evra ili 95%. Finansijski doprinos podnosioca projekta, odnosno DOO “Vodovod i Kanalizacija” – Berane je 2.238,09 evra. Obučena lica će po završetku obuke biti prioritetni kandidati za ostvarivanje prava na zapošljavanje.