U Beranama će se od 6. do 8. novembra održati „Dani ruske kulture“.

06. – 08.11. Dani ruske kulture u Beranama

Manifestaciju će otvoriti izložba fotografija „Rusija, najljepša zemlja na svijetu“ koja će biti održana u srijedu, u Galeriji Polimskog muzeja sa početkom u 19 časova.

Na otvaranju će govoriti predsjednik opštine Dragoslav Šćekić,
ambasador Ruske federacije u CG NJ.E. Vladislav Maslennikov, NJ.P. episkop budimljansko – nikšićki G. Joanikije i predstavnik Ruskog geografskog društva u Srbiji Miroljub Milinčić.

Istog dana, u 20 časova, u sali Centra za kulturu biće izvedena pozorišna predstava „Jasmin na stranputici“, pozorišta Slavija iz Beograda.

U četvrtak, od 19 časova, u narodnoj biblioteci „Dr Radovan Lalić“ biće promovisana djela „Bilježnica“ i „Luča mikrokozma“( prevodi na ruski jezik) Petra II Petrovića Njegoša.

Projekcijom ruskog filma „Sobibor“ Konstantina Habenskog u petak, u sali Centra za kulturu sa početkom u 19 časova, završavaju se „Dani ruske kulture“ u Beranama.

Organizatori manifestacije su Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori, Eparhija budimljansko – nikšićka, Opština Berane, javne ustanove Centar za kulturu i Polimski muzej i Rosstrudničestvo u Crnoj Gori.