Данас је у згради Општине, у организацији предсједника општине Драгослава Шћекића, одржан састанак са представницима политичких партија, наставног кадра Високе медицинске школе и студената поводом намјере Медицинског факултета  за пресељење ове установе из Берана у Подгорицу.

Да подсјетимо, Висока медицинска школа у Беранама постоји већ 12 година и за то вријеме су створени сви предуслови неопходни за њено функционисање, у погледу техничке кадровске опремљености, финансијске одрживости и можда најбитније задовољства њених студената и грађана уопште. Ова установа је до сада изњедрила велики број квалитетних и образованих кадрова који су своје ухљебљење нашли не само у Беранама и на сјеверу Црне Горе, већ и шире па и у иностранству чиме је Општина Беране постала препозната као истински медицински центар у региону.

На састанку је једногласно закључено да је даље функционисање ВМШ у Беранама у интересу студената, наставног особља, Општине, локалне заједнице па и сјевероисточног дијела Црне Горе и окружења.

Састанку су присутвовали потпредсједник ОО Нове српске демократије Миладин Тмушић, предсједник ОО Демократске партије социјалиста Богдан Фатић, представник Покрета за промјене Марко Лалевић; предавачи на ВМШ др Салија Адровић, др Маја Јоксимовић и др Весна Пантовић; секретарка ВМШ Лидија Шекуларац и представница студената Јована Чукић.

print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>