Predstavnici Književne zadruge Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore posjetili su Berane i Centru za kulturu i tom prilikom  poklonili više od dvije stotine knjiga, najreprezentativnijih izdanja, iz sopstvene izdavačke produkcije.

Poklon Centru za kulturu Berane za tamošnju biblioteku uručio je predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Crne Gore dr Momčilo Vuksanović, a na vrijednoj donaciji zahvalio se predsjednik Skupštine opštine Berane Goran Kiković.

Predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta Momčilo Vuksanović, kazao je da je Književna zadruga do sada objavila više od dvestapedeset naslova na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, i da je već odavno prepoznata kao najproduktivniji izdavač, koji je dobitnik velikog broja najznačajnijih književnih nagrada u zemlji i regionu.

Predsjednik Skupštine opštine Berane Goran Kiković zahvalio se Srpskom nacionalnom savjetu Crne Gore i istakao da će ove knjige značajno obogatiti biblioteku u Beranama. Prijemu ovog vrijednog poklona su  prisustvovali direktorka JU Centar za kulturu Berane Slobodanaka Ivanović i glavni urednik  Književne zadruge Srpskog nacionalnog savjeta Budimir Dubak.

print