Danas su učenici petog razreda osnovne škole ,,Radomir Mitrović“ posjetili Opštinu Berane u sklopu plana i programa nastavnih aktivnosti za ovaj školski uzrast.

Osnovce su ugostili potpredsjednik opštine Rade Kljajić, savjetnica i odbornica Vida Ivanović, kao i savjetnica u Službi predsjednika Irina Zečević, koji su ih upoznali sa radom i načinom funkcionisanja lokalne samouprave, istorijatom zgrade i odgovarali na njihova postavljena pitanja.

Potredsjednik Kljajić naglasio je da je Opštini Berane od izezetnog značaja obrazovanje i ulaganje u obrazovni sistem, a tome u prilog je činjenica da već godinama unazad Opština obezbjeđuje besplatne udžbenike za osnovce, pomaže prilikom rekonstrukcija školskih objekata i kupovine predmeta u cilju poboljšanja  nastave.

Učenici, predvođeni svojim nastavnicima i profesorima, imali su priliku da obiđu pojedine opštinske prostorije, malu i skupštinsku salu.

print

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>