У Беранама је одржано атлетско такмичење сјеверне регије за ученике основних и средњих школа у организацији АК Лим и Црногорског школског спортског савеза. Наступило је преко стотину такмичара из осам основних и девет средњих школа са сјевера Црне Горе.

У категорији основних школа за дјевојке побједничка је била екипа ОШ „Михајло Жугић“ из Пљеваља, а код ученика ОШ „Владислав Сл. Рибникар“ из Бијелог Поља. Код  средњих школа побиједила је женска екипа Гимназије „Панто Малишић“ из Берана и мушка Гимназије „Милоје Добрашиновић“ из Бијелог Поља.

Посебан куриозитет представља наступ свјетске омладинске шампионке Кристине Ракочевић, која је бранила боје Средње медицинске школа “В.Ђукић” из Мојковца.

За Кристину и њеног тренера је по завршетку такмичења организован пријем у Општини Беране коме су присуствовали Зоран Јојић секретар за  спорт, Светомир Аковић секретар за финансије и економски развој и главни администратор Миладин Тмушић. Представници Општине су се у разговору захвалили Кристини што је одвојила вријеме да поред репрезентативних обавеза дође у Беране и додатно мотивише своје вршњаке да остваре боље резултате и покаже да се марљивим радом и са сјевера Црне ГОре могу постизати врхунски резултати.

 

 

print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>