Локални јавни емитер Радио Беране почео је реализацију пројекта “Унапређење кориштења интернета и друштвених мрежа” који је финансијски подржала Амбасада САД-а у Подгорици.

У оквиру пројекта биће спроведено низ радионица на којима ће полазиници старосне доби од 40 до 65 година имати прилику да унаприједе своје знање о кориштењу интернета, друштвених мрежа, извора информација и побољшају своју медијску писменост.

Поред радионица, овим пројектом финансирана је професионализација постојећег Портала Радија Беране, па ће корисници моћи једноставније да долазе до информација од локалног значаја, али и учествују у стварању вијести тако што ће бити формирана група потенцијалних грађана – новинара.

Циљ пројекта “Унапређење кориштења интернета и друштвених мрежа” је побољшање интернетских вештина и медијске писмености слушалаца Радија Беране, јачање њихових способности препознавања и борбе против пропаганде, као и надоградња интернет портала локалног јавног емитера.

print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>