Juče je, povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održana prezentacija na temu „Život sa invaliditetom“ u SSŠ „Vukadin Vukadinović“ od strane Marijete Mojašević, savjetnice pri Kancelariji za mlade opštine Berane .

Od prošle godine se ova predavanja održavaju povremeno i imaju za cilj da učenike upoznaju sa pojmom invaliditeta a naročito sa tim šta znači imati invaliditet, kako živjeti sa njim i šta predrasude i stereotipi znače kada se ima u vidu pozicija OSI. Đaci su pokazali dozu empatije, koja je uobičajena za ovakvo predavanje i predavačica se nada da će imati više razumijevanja za ljude koje sreću u životu, a koji imaju neku vrstu invaliditeta.

Predavanja ove vrste treba da se nastave u narednom periodu u Medicinskoj školi, jer njeni učenici u profesionalnom smislu treba da se sreću sa ovom ugroženom grupom.

 

print

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>