Јуче је, поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, одржана презентација на тему „Живот са инвалидитетом“ у ССШ „Вукадин Вукадиновић“ од стране Маријете Мојашевић, савјетнице при Канцеларији за младе општине Беране .

Од прошле године се ова предавања одржавају повремено и имају за циљ да ученике упознају са појмом инвалидитета а нарочито са тим шта значи имати инвалидитет, како живјети са њим и шта предрасуде и стереотипи значе када се има у виду позиција ОСИ. Ђаци су показали дозу емпатије, која је уобичајена за овакво предавање и предавачица се нада да ће имати више разумијевања за људе које срећу у животу, а који имају неку врсту инвалидитета.

Предавања ове врсте треба да се наставе у наредном периоду у Медицинској школи, јер њени ученици у професионалном смислу треба да се срећу са овом угроженом групом.

 

print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>