Pozorišnom predstavom „Mačak u čizmama“ koju je na sceni Centra za kulturu izvelo Pozorište lutaka iz Mostara, završen je IV Međunarodni festival glumaca, pjevača i zabavljača“Limsko srce“. U ovoj predstavi uživali su mališani iz JPU „Radmila Nedić“ i učenici osnovnih škola iz Berana. Da su najznačajnija institucija kulture za djecu i mlade u Mostaru, da učestvuju u etičkom i estetskom formiranju djece, potvrdili su svojim nastupom u Beranama.
Na programu Festivala 18.10.2017. godine, za učenike svih osnovnih škola, uključujući seoske škole i područna odjeljenja, odigrane su predstave u produkciji UR „Prizor“ iz Beograda i Pozorišta iz Trstenika.
Predstava „Devojčica iz šume“ pozorišta „Prizor“ iz Beograda, koju je režirao Rade Vuković, koju igraju sjajni beogradski glumci izazvala je veliku radost najmlađe publike. Bazirana na poznatoj priči „Knjiga o džungli“, sa junacima Mašom i medom i pričom o prirodi, prijateljstvu, pravednosti i zlim lovcima, bila je pravi užitak za djecu i izazvala burne emocije.
Pozorište iz Trstenika (dječija scena) izvela je predstavu „Praseća rokersko-ekološka bajka“. Ovu predstavu režirao je i tekst napisao je Miloš Milošević – Šika, a igrala su djeca za djecu. Tematika ove predstave je očuvanje prirode i planete zemlje a urađena je kao mjuzikl.
Svim osnovnim školama, JPU „Radmila Nedić“ i JU Dnevnom centaru za djecu sa teškoćama i smetnjama u razvoju u ime Centra za kulturu zahvalnicu za doprinos Festivalu „Limsko srce“ uručila je Gorica Ćulafić koja je i vodila program. Diplome i prigodne poklone svim gostujućim ansamblima uručio je Vuko Trifunović, rukovodilac službe za kulturno umjetničku djelatnost. Nakon odigranih šest pozorišnih predstava, ansambala iz Petrovca na Mlavi, Beograda, Trstenika, Mostara, Kotora i Berana, ostaje zadovoljstvo zbog uspješno realizovane manifestacije, svih učesnika u projektu i mališana, škola, roditelja, Centra za kulturu kao organizatora i Opštine Berane kao pokrovitelja ove manifestacije.
Učenici svih osnovnih škola sa gradskog i seoskog područja kao i područnih odjeljenja uživali su u čaroliji pozorišta tokom četiri dana Festivala „Limsko srce“, koji je okupio oko 3000 najmlađih Beranaca. Sa nadom i željom da ova manifestacija raste i traje i postane tradicionalna, uspješno je završen IV Festival glumaca, pjevača i zabavljača „Limsko srce“ 2017.

print