Сва расположива механизација и људство општинске Агенције за изградњу и развој, уз помоћ радника Комуналног предузећа, од јуче су ангажовани на уклањању снијега са улица у ужем градском језгру и приградским насељима, односно са путева на сеоском подручју.

Према ријечима директора Агенције, Мира Вешовића, механизација и радници су током читаве ноћи чистили снијег у градској зони.

„Приоритет нам је чишћење снијега у градским улицама, како би наши суграђани, и у овим условима, могли нормално да функционишу. Све саобраћајнице у градској зони су очишћене, али због снијега који не престаје и даље да пада, радници Агенције са расположивом механизацијом биће све вријеме ангажовани на терену“, казао је Вешовић и додао да ће се током дана прећи на чишћење путева на сеоском подручју.

„Јуче смо очистили сеоске путеве ка Ровцима, Шекулару, Лубницама и Полици. Данас је механизација упућена опет ка Лубницама и Шекулару. Током дана настојаћемо да кренемо и према осталим сеоским центрима и очистимо путеве“, рекао је он и истакао да отежавајућу околност представља чињеница да снијег на подручју наше општине већ два дана константно пада а према подацима Хидрометеооролошког завода висина снијежног покривача је 30 центиметара била данас у седам часова.

Из Агенције за изградњу и развој апелује се на грађане да чисте снијег испред својих објеката, на паркиралиштима, и имају сттрпљења и размујевања због настале ситуације.

print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>