Povodom 3. decembra Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom Javna ustanova ,,Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“  organizovala je prigodan program.

Dobrodošlicu prisutnima poželio je direktor Dnevnog centra Miloš Brakočević koji  je prisutnima predočio značaj obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, kojim se skreće pažnja na javnosti na pripadnike ove ranjive grupe.

U bogatom  programu su učestovali korisnici ove ustanove, tako što su recitovali, pjevali pjesmice a jedna korisnica je kazivala stihove koje je sama napisala. Pored korisnika, u programu su učestvovali i mališani vrtića ,,Radmila Nedić“.

Korisnike Dnevnog centra, direktora i osoblje, članove Upravnog odbora , predstavnike vrtića, Centra za socijalni rad i roditelje pozdravio je i predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić:

,,Opština Berane, u saradnji sa Javnom ustanovom ,,Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“, pruža i ubuduće će pružati sve raspoložive kapacitete da se položaj osoba sa invaliditetom intenzivnije unaprijedi. Takođe, Opština Berane je uposlila nekoliko lica sa invaliditetom u organima lokalne uprave, a ovih dana je u saradnji sa Karitasom osnovala socijalno preduzeće u kojem će se zaposliti 3 invalidna lica, što smatram značajnim pomakom na ovom polju“- istakao je predsjednik Šćekić.

 

IMGL8944 IMGL8970 IMGL8983 IMGL8986

print