Upućujem čestitku Episkopu Budimljansko-nikšićkom G. Joanikiju, sveštenstvu, monaštvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti , pvodom predstojećeg Praznika, dana rođenja Gospoda i Spasa našeg Isusa Hrista, pozdravljam  najradosnijim hrišćanskim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!

Treba podsjetiti da Rođenje Hristovo, i radost koju nam donosi Bogomladenac, moralo bi biti i povod da se svaki od nas zagleda u sebe: da sagleda koliko u sebi ima ljubavi za druge ljude i svijet u cjelini, da preispita svoju spremnost na žrtvu radi opšteg dobra i blagostanja, da se pokajnički podsjeti na sve svoje grijehe i da oprosti drugima, da u ovom vremenu, vremenučovjekobogova, poroka i bezakonja, sav um svoj i srce svoje okrene Bogočovjeku da bi se, kao i On, obukao u Božansku svjetlost. Jer, samo takvi možemo biti dostojni imena i vjere u Onoga čije rođenje slavimo.

Zato neka, svima vama, rođenje Hristovo bude na zdravlje, radost, ličnu i porodičnu sreću, na ljubav i mir, na slogu i svako istinsko dobro, na prosvećenje, preobraženje, duhovni preporod i uzrastanje u vjeri, nadi i ljubavi. Neka se oganj badnjaka koje ložimo u noći dolaska Sina Božijeg među ljude, razgori u srcu svakog od vas, i neka svjetlost njegovog plamena obasja duše vaše i taj sjaj u njima ostane u sve dane života vašega, da svijetli kroz djela vaša, kroz vašu dobrotu, čovjekoljublje i rodoljublje, i kroz sve drugo što je plod uma i ruku vaših. Neka i ovaj Božić da mir i blagostanje u cijeloj Vaseljenji.

Hristos se rodi!

Vaistinu se rodi! “, navodi se u božićnoj čestitki predsjednika SO Berane Gorana Kikovića.

print