Sekretarijat za poljoprivredu, turizam, vodoprivredu i zaštitu životne sredine je 8. i 9. marta, u prostorijama Vatrogasnog doma, sproveo akciju besplatne dodjele mineralnog đubriva KAN-a, poljoprivrednim proizvođačima sa područja opštine Berane.

Akcijom su prevashodno bili obuhvaćeni poljoprivredni proizvođači – ratari, uzgajivači ozimih i jarih strnih žita. Takođe je određena količina đubriva opredijeljena Komunalnom preduzeću i Sportskom centru za prihranu parkovskih i zelenih površina, kao i sportskih terena.

Shodno mjeri iz Agrobudžeta za 2018. godinu opštine Berane, unapređenje u ratarstvu – („Regresiranje mineralnog đubriva“), izvršena je nabavka 35.000 kg mineralnog đubriva KAN-a, pri čemu je obuhvaćen 169 korisnika ove mjere.

Prema riječima sekretara Ranka Šćekića, ova mjera je naišla na pozitivnu reakciju među poljoprivrednim proizvođačima, kao i to da će nadležni Sekretarijat i u narednom periodu sprovoditi slične aktivnosti i raditi na unapređenju poljoprivredne proizvodnje u našoj opštini.

print

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>